Málnás sajttorta (laktóz- és gluténmentesen)
2017-04-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs HOZZÁVALÓKA pitetésztához:



8 dkg margarin LIGA

10 dkg rizsliszt

5 dkg mandulaliszt

3 ek tejföl laktózmentes

½ csomag sütőpor gm

1 csipet só

Krémhez:

25 dkg sajtkrém laktózmentes

3 ek nádcukor

1 dl tejszín laktózmentes

2 mk tápiókaliszt

2 db tojás

1/2 db citrom leve

1 csipet só

Díszítés:

málna

ELKÉSZÍTÉS

1. A mandulatlisztet, rizslisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát fél órára hűtőbe tesszük.

2. Egy tálba tesszük a sajtkrémet, a tejszínt, a tápiókalisztet, a nádcukrot, a citromlevet, és a két felvert tojást. Megsózzuk, homogonné keverjük, majd a felhasználásig a hűtőben tároljuk.

3. A pitetésztát egy tortaforma aljába nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben félig megsütjük. Ráhelyezzük a tortaforma oldalát, majd a pitetésztára öntjük a sajtkrémet. A tetejét málnával díszítjük.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.



Forrás: Mindmegette