Mákos guba
2022-01-07  /  Szerző:   /   Rúzs

Hozzávalók:

1 liter tej

2 csomag vaníliás cukor

1 db citrom

20 dkg darált mák

15 dkg porcukor

9 db szikkadt kifli

porcukor

 

Elkészítés:

A mákos guba elkészítéséhez a tejet melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az alaposan megmosott és letörölgetett citrom lereszelt héját. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

Kimérjük a mákot és a porcukrot, és alaposan összekeverjük.

A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd egy sütőedényben elkezdjük a rétegezést. Leteszünk egy sor kiflikarikát, alaposn meglocsoljuk a vaníliás tejjet, majd megszórjuk a cukros mákkal.

A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Nézd meg videón, hogy készül!



Forrás: Mindmegette.hu