Mákos guba
Hozzávalók:
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
9 db szikkadt kifli
porcukor
Elkészítés:
A mákos guba elkészítéséhez a tejet melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az alaposan megmosott és letörölgetett citrom lereszelt héját. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Kimérjük a mákot és a porcukrot, és alaposan összekeverjük.
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, majd egy sütőedényben elkezdjük a rétegezést. Leteszünk egy sor kiflikarikát, alaposn meglocsoljuk a vaníliás tejjet, majd megszórjuk a cukros mákkal.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd 185 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül!
Forrás: Mindmegette.hu