Ízesítési trükkök – melyik fajta sót mire használjuk?
2018-09-01  /  Szerző:   /   Rúzs Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk? Ebben segítünk.



KONYHASÓ A MINDENNAPOKRA

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.



TENGERI SÓ SÜTÉSHEZ

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.



FOKHAGYMÁS FŰSZERSÓ HÚSOKHOZ

E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.



MAGYAROS FŰSZERKEVERÉK HÁZIAS ÉTELEKHEZ

Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.



FŰSZERKEVERÉK SALÁTÁHOZ

A finom tengeri sóból és zöld fűszerekből – pl. petrezselyemzöldből, kaporból, kakukkfűből, rozmaringból, majoránnából és bazsalikomból, valamint vöröshagymából – álló keverék leves, saláta, főzelék, tojás vagy szendvicskrém fűszerezésére alkalmas.



Forrás: Mindmegette