Így nem fog összeesni a piskóta!
2021-11-25  /  Szerző:   /   Tudtad-e?

Ha azt szeretnéd, hogy a piskótád tökéletesen sikerüljön, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével garantáltan szép, magas lesz és nem fog összeesni.

TIPP: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!

 

PISKÓTA ALAPRECEPT

Hozzávalók:

6 db tojás

6 ek cukor

6 ek liszt

Elkészítése:

1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.

2. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.

3. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.

4. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).

5. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.

6. A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Mindmegette