Így nem fog bőrösödni a puding teteje
2021-11-18  /  Szerző:   /   Tudtad-e?

Ha azt szeretnéd, hogy a pudingod tökéletesen krémes legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nem fog bőrösödni a teteje.

TIPP: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk. De cukor helyett önthetünk a tetejére egy kevés olvasztott vajat is, az is segít megakadályozni a bőrösödést.

 

VANÍLIAPUDING RECEPT (PUDINGPOR NÉLKÜL)

Hozzávalók:

5 dl tej

12 dkg cukor

1 csipet só

2 rúd vanília

5 db tojássárga

7 dkg liszt

Elkészítése:

1. A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.

2. Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Forrás: Mindmegette