Így készíts otthon kiflit a karantén idejére
2020-04-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

2,5 dkg élesztő

1 tk cukor

2,5 dl tej (+ a kenéshez)

35 dkg liszt

1 tk só

2,5 dkg vaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukrozott tejben. A lisztet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat és az élesztős tejet. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.

2. Kettéosztjuk és kinyújtjuk a tésztát. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk mindet, amilyen vékonyra csak lehet. Ezután a szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.

3. A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra (alul-felül sütés), és a sütő aljába egy másik tepsiben vizet teszünk, majd 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.

Forrás: Mindmegette