Így készíts otthon házi gyúrt tésztát
2020-04-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha egy igazán jó házi gyúrt tésztát szeretnél enni, ne sajnáld rá az időt. A következő videós receptünkből az is kiderül, hogy mindössze három alapanyagra van szükséged az elkészítéséhez, szóval komoly költségekbe sem kell verned magad miatta. A gyúrt tészta igazából a levesbetétek alapja, így nem árt ha megtanulod, illetve begyakorlod az alkotás folyamatát. Mi most ehhez nyújtunk egy kis segítséget!

HOZZÁVALÓK:

40 dkg liszt

1 csipet só

4 db  tojás (szoba-hőmérsékletű)

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat a sóval felverjük egy tálban. A lisztet egy deszkára borítjuk, krátert csinálunk a közepébe, majd ide öntjük a felvert tojást. Egy villával elkezdjük hozzádolgozni a lisztet apránként, majd egy késsel folytatjuk. Végül a kezeinkkel 10-12 percig gyúrjuk a tésztát, míg teljesen egynemű nem lesz. Érdemes ezt az adagot kettéválasztani és úgy gyúrni, mert könnyebb lesz vele dolgozni. Ha ezzel elkészültünk, folpakba csomagolva 30 percet pihentetjük a tésztákat.

2. Enyhén lisztezett felületen szétlapogatjuk a tésztát, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani. Meglisztezzük vékonyan a teljes felületét és felhajtogatjuk. Egy éles késsel felvágjuk a kívánt méretűre.


Forrás: Mindmegette