Így készíts ínycsiklandó sárgabarackos pitét
2020-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:

1 cs leveles tészta (Tante Fanny)

25 dkg mascarpone

2 dl tejföl (20%-os)

3 db tojássárga (nagy)

15 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

1/2 citrom leve

1 cs vaníliás pudingpor (v. 2 ek kukoricakeményítő)

kb. 10 db sárgabarack


Elkészítés:

1. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

2. A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magot.

3. A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet és robotgéppel keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

4. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük simára.

 
5. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.

6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára 170 fokon.

7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

8. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, és jól illik hozzá a sárgabarack. 

Forrás: Mindmegette