Így grillezz gombát
2021-07-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

Egyre több grillpartiban kell a vegán barátokra is gondolni, és ha igazán szeretjük őket, a dögunalmas grillzöldség helyett készítsünk nekik olyan ételeket, amik annyira finomak, hogy még a húsevők is ezekért állnak majd sorba a tarja helyett! Ez az izgalmas pácolt gomba a grillparti királynője lesz, ezt megígérhetem.

Előkésztéskor a következőket tedd, illetve ne tedd:

1. A gombát ecsettel vagy száraz ronggyal tisztítsd meg. Sose mosd víz alatt, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és oda az izgalmas grillélmény!

2. Ha fából vagy bambuszból vannak a nyársaid, használat előtt jó, ha egy időre vízbe áztatod őket, így nem fenyeget a veszély, hogy esetleg begyulladnak a grillen.

Ennyi!


Pácolt, vegán grillgomba

Hozzávalók:

50 dkg gomba

1/2 dl balzsamecet

2 ek szójaszósz

2 gerezd foghagyma (összenyomva)

1 tk méz

2-3 ágacska friss kakukkfű (elhagyható)

frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Tisztítsd meg a gombákat alaposan a ronggyal.

2. Egy kis tálkában keverd ki az ecetet a szójaszósszal, a mézzel és az összenyomott fokhagymával. Csipkedd bele a kakukkfüvet és őröld bele a borsot.

3. Ha a gombák kicsik, hagyd őket egészben, ha nagyobbak, vágd őket ketté. Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket békén kb. 20 percig.

4. Húzd a bepácolt gombákat a nyársakra, majd dobd őket a grillre és süsd mind a két oldalukat aranyszínűre, oldalanként 2-3 perc alatt. Tálald azonnal.

Forrás: Mindmegette