Hűsítő finomság 30 perc alatt
2021-07-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

50 dkg cseresznye

6 dl víz

4 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 mk fahéj

3 db szegfűszeg

2 db citromkarika

3 dl tejszín

1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Egy lábasba tesszük, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, végül pedig a citromkarikákat és összekeverjük. Kb. 10 percig főzzük.

A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd állandó kevergetés mellett a cseresznyéhez öntjük. Kis lángon további néhány percig főzzük, míg a leves kissé besűrűsödik. Lehűtve tálaljuk.


Nézd meg, hogyan készül!



Forrás: Mindmegette