Házi ketchup
2021-09-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

10 kg paradicsom       

2 fej vöröshagyma   

1 fej fokhagyma        

50 dkg cukor   

10 dkg só          

1 kvk fahéj    

20 szem szegfűbors        

15 szem szegfűszeg        

1 tk szerecsendió    

1 ek ecet      

1 tk nátriumbenzoát

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk.

2. Egy nagy fazékba olajat öntünk, majd megdinszteljük rajta a hagymákat, rádobjuk a megmosott, feldarabolt paradicsomot, és összefőzzük, majd, amikor puha, átpaszírozzuk. Az így nyert levet tovább főzzük addig, még jó sűrű nem lesz, akkor a cukor, a só, a fahéj, a szegfűbors, a szegfűszeg, a szerecsendió hozzáadásával tovább főzzük.

3. Forrásig főzzük,  majd hozzáadjuk az ecetet, és a nátriumbenzoátot. Üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.

Forrás: Mindmegette