Gyümölcsös kekszjégkrém
2021-06-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

25 dkg Mascarpone     

2 csomag vaníliás pudingpor         

1 dl tej         

3 dl habtejszín          

10 dkg áfonya 

10 dkg eper     

10 dkg fehér csokoládé



ELKÉSZÍTÉS:

1. A gyümölcsös kekszjégkrém elkészítéséhez  a mascarponét elkeverjük a vaníliás pudingporral, és a tejjel. A habtejszínt keményre verjük és hozzákeverjük a krémhez.

2. A sütőforma aljára kekszet teszünk, rákenjük a krém egy részét, megszórjuk az áfonyával és az eperrel, erre újból rétegezzük a kekszet, a krémet, a gyümölcsöt, majd még egy réteget készítünk. A tetejére krém és gyümölcs kerül, majd minimum 4-5 órára a fagysztóba tesszük.

3. A fehér csokoládét vízgőz felett, vagy a mikrohullámúsütőben megolvasztjuk és ezzel meglocsoljuk a kekszjégkrémet, mielőtt felvágjuk.

Forrás: Mindmegette