Grillezett pikáns sertésnyárs
2022-06-20  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

2 gerezd fokhagyma        

0,25 tk csilipor 

0,5 tk őrölt fahéj         

2 tk édes-nemes paprika     

2 ek olívaolaj              

65 dkg sertéstarja vagy sertéscomb

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olajjal. A hideg vízben megmosott, leszárított húst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a pácba forgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

2. A grillt előkészítjük közepes hőfokon történő direkt sütésre. A pácból kiemelt húskockákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a forró rostélyra helyezzük, majd körbeforgatva sütjük kb. 10 percig.

Forrás: Mindmegette