Grillezett pikáns sertésnyárs
HOZZÁVALÓK:
2 gerezd fokhagyma
0,25 tk csilipor
0,5 tk őrölt fahéj
2 tk édes-nemes paprika
2 ek olívaolaj
65 dkg sertéstarja vagy sertéscomb
ELKÉSZÍTÉS:
1. A páchoz a megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, majd egy tálban összekeverjük a csiliporral, a fahéjjal, a paprikával és az olajjal. A hideg vízben megmosott, leszárított húst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a pácba forgatjuk és letakarva a hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
2. A grillt előkészítjük közepes hőfokon történő direkt sütésre. A pácból kiemelt húskockákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a forró rostélyra helyezzük, majd körbeforgatva sütjük kb. 10 percig.
Forrás: Mindmegette