Francia teasütemény (Madeleine)
2022-06-16  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

10 dkg vaj         

3 db tojás     

10 dkg liszt       

1 mk sütőpor

11 dkg cukor   

1 ek méz      

1 db narancs

1 rúd vanília  

porcukor            

lekvár

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat megolvasztjuk, a tojást habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a mézzel és a narancs lereszelt héjával.

2. A tojáshoz adjuk a vanília kikapart belsejét, majd apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket és az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.

3. A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.

4. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Forrás: Mindmegette