FORRALTBORZSELÉS LINZERSZÍV
2017-12-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:

  • 25 dkg liszt

  • 5 dkg porcukor

  • 15 dkg vaj

  • csipet só

  • 1 db tojássárgája

  • 1 tk őrölt szerecsendió

  • 1-2 ek hideg víz

  • A forraltborzseléhez:

  • 1,5 dl forralt bor

  • 1 dl narancslé

  • 2 ek cukor

  • 1 dkg dzsemfix

  • porcukor a szóráshoz



 

ELKÉSZÍTÉS





    1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.

    2. A forraltborzseléhez egy lábasba öntjük a forralt bort és a narancslevet, majd hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb. 1 percig zubogva forraljuk. Hagyjuk kihűlni.

    3. A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra nyújtjuk ki, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval 1-1 sima és 1-1 lyukas tésztát szagagtunk ki belőle. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon, kb. 6 - 8 perc alatt megsütjük.

    4. A forraltborzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral megszórva kínáljuk.





 


Forrás: Mindmegette