FORRALTBORZSELÉS LINZERSZÍV
HOZZÁVALÓK- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 1 db tojássárgája
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1-2 ek hideg víz
- A forraltborzseléhez:
- 1,5 dl forralt bor
- 1 dl narancslé
- 2 ek cukor
- 1 dkg dzsemfix
- porcukor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.
- A forraltborzseléhez egy lábasba öntjük a forralt bort és a narancslevet, majd hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb. 1 percig zubogva forraljuk. Hagyjuk kihűlni.
- A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra nyújtjuk ki, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval 1-1 sima és 1-1 lyukas tésztát szagagtunk ki belőle. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon, kb. 6 - 8 perc alatt megsütjük.
- A forraltborzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Forrás: Mindmegette