Florentin tallér
2021-11-21  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

10 dkg aszalt meggy     

3 dkg natúr pisztácia  

2 ek bl-51 liszt            

10 dkg étcsoki, vagy étbevonó

1,5 dl habtejszín          

5 dkg vaj         

5 dkg méz      

10 dkg cukor   

20 dkg szeletelt mandula           

1 tk őrölt fahéj         

olaj a formázáshoz

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukorral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.

2. Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig. A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olajba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.

3. Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.

Forrás: Mindmegette