Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel zabkását
2020-01-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

"A reggeli a nap legfontosabb étkezése!" - kiskorunk óta halljuk szüleinktől, nagyszüleinktől. Ennek ellenére gyakran elfeledkezünk róla, pedig csodás hatásai vannak, ha beiktatjuk a nap első étkezését - nem is akármivel: hanem egy tál zabpehellyel!

1. STABILAN TARTJA A SÚLYOD

Sokunknak ismerős a jojó-effektus, a fogyokúráink réme. Mikor a nehezen leadott makacs kilók újra visszatérnek, ráadásul többedmagukkal. A zabkása közepes glikémiás indexe miatt nagyon laktató, nem kell aggódnunk azon, hogy a reggeli elfogyasztása után újra nasizni akarunk. Egyenletesen tartja a vércukorszintünket és nem törnek ránk, a reggeli után egy órával éhségrohamok.

2. JÓT TESZ A SZÍVEDNEK

A zab olyan növényi eredetű vegyületeket tartalmaz, ami a szív és az erek egészséges és erős működését segíti, és hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.

3. SEGÍT MEGELŐZNI A BÉLPROBLÉMÁKAT

Egy erős támogatása az emésztőrendszerednek, ha beiktatod a zabot az étrendedbe, ugyanis olyan prebiotikumokat tartalmaz, amik nélkülözhetetlenek a tested egészséges működéséhez.  A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyekre emésztetlen formában képesek eljutni a vastagbélbe, és ott segítik a jótékony hatású baktériumok szaporodását.


4. FELTURBÓZZA TÁPANYAGGAL A SZERVEZETED

Kicsi a bors, de erős... Egy adag zabpehelyben mindössze 130 kalória van, de tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, kitűnő fehérjeforrás és magas vastartalommal rendelkezik! Míg sok rostot és fehérjét tartalmaz, a benne lévő zsírtartalom elenyésző a hasznos tápanyagokhoz képest.

5. IDŐT SPRÓROLSZ

Nem kell többet azon örlődnöd, hogy tíz perc alatt vajon milyen reggelire van időd és hogy dobd fel azt. A zabkásában az a jó, hogy rengeteg féle képpen elkészítheted, sajtát ízlésedhez igazíthatod, a neked és a diétádnak megfelelő extrákkal dobhatod fel! Finom, meleg reggeli a hideg őszi napokra!

Forrás: Mindmegette