Ez a különleges étel Erzsébet királynő kedvence
2022-01-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Erzsébet királynő még 95 évesen is ragyogóan néz ki, amit szigorú étrendjének is köszönhet. Kedvenc ebédje például szuperegészséges, ám sokan valószínűleg óczkodnának tőle.

A királyi séfek elárulták, hogy Erzsébet királynő a könnyű, tápláló fogásokat részesíti előnyben, a keményítőtartalmú ételeket - például a tésztát és a burgonyát - próbálja kerülni.

Darren McGrady, a királyi család egykori séfje korábban ezt nyilatkozta Erzsébet étkezési szokásairól: „A királynő nem egy ínyenc. Azért eszik, hogy éljen.” Hozzátette, hogy amikor egyedül eszik, akkor is nagyon fegyelmezett, valamint megerősítette, hogy a keményítőtartalmú ételek szinte mindig tiltólistásak nála.

Legtöbbször valamilyen halat és zöldségeket fogyaszt ebédre. A doveri nyelvhal spenót- vagy cukkiniágyon például az egyik nagy kedvence. Ez a fogás pedig szuperegészséges, hiszen alacsony a zsírtartalma, magas a fehérjetartalma, valamint tele van D- és B12-vitaminnal.

Azért azt is muszáj megjegyeznünk, hogy bár Erzsébet törekszik arra, hogy minél egészségesebben étkezzen, az édességekről ő sem tud teljesen lemondani. A reggeli Earl Grey teája mellé omlós kekszet eszik, a délutáni teájához pedig a gyakran a kedvenc desszertjét, csokitortát szolgálnak fel.

Forrás: Mindmegette.hu