Édesburgonyás gofri
2021-02-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

50 dkg édesburgonya 

2 csipet só          

30 dkg liszt       

10 dkg vaj         

0,5 csomag sütőpor

1 ek. reszelt narancshéj          

7,5 dkg cukor   

4 db tojás     

5 dl tej        

A tálaláshoz:

porcukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Egy csipet sót adunk hozzá, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni.

2. Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a reszelt narancshéjat, a cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük egy fakanállal.

3. A tejet felmelegítjük (éppen csak langyosra), hozzáadjuk a villával összetört, kissé pépesített édesburgonyát, és az így kapott masszát a lisztes keverékkel homogénre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.

4. Ezután a gofrisütőt előmelegítjük, a tésztát pedig egyenletesen adagolva megsütjük benne. Porcukorral meghintve kínáljuk. Juharszirup és méz is illik hozzá.

Forrás: Mindmegette