Édesburgonyás gofri
HOZZÁVALÓK:
50 dkg édesburgonya
2 csipet só
30 dkg liszt
10 dkg vaj
0,5 csomag sütőpor
1 ek. reszelt narancshéj
7,5 dkg cukor
4 db tojás
5 dl tej
A tálaláshoz:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Egy csipet sót adunk hozzá, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni.
2. Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a reszelt narancshéjat, a cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük egy fakanállal.
3. A tejet felmelegítjük (éppen csak langyosra), hozzáadjuk a villával összetört, kissé pépesített édesburgonyát, és az így kapott masszát a lisztes keverékkel homogénre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
4. Ezután a gofrisütőt előmelegítjük, a tésztát pedig egyenletesen adagolva megsütjük benne. Porcukorral meghintve kínáljuk. Juharszirup és méz is illik hozzá.
Forrás: Mindmegette