Csokoládés tarte
2021-10-07  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

4 dkg búzaliszt             

2,5 dkg darált mandula

4 dkg eritrit   

csipet só          

7 dkg vaj

1 egész tojás     

A csokoládékrémhez:

10 dkg étcsokoládé      

1,5 dl tejszín 

8 dkg vaj         

4 dkg eritrit   

A tetejére:

gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztához a liszteket, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a sütőkeretet. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.

4. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az édesítőszert, majd ezekkel is elkeverjük.

5. A kihűlt tarte tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt friss gyümölccsel díszítjük.

Forrás: Mindmegette