Céklás-fetás rétesháromszögek
2021-03-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

35 dkg cékla    

1 ek. olívaolaj              

1 gerezd fokhagyma        

1 csipet őrölt római kömény      

          

őrölt bors           

15 dkg feta  sajt             

6 db réteslap              

étolaj   

2 db tojás     

tejföl

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és durvára reszeljük.

2. Az olívaolajat felhevítjük. Belereszeljük a meghámozott fokhagymát, majd a durvára reszelt céklát is rátesszük. Római köménnyel, sóval és borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, aztán hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a villával összetört fetát is.

3. Kiterítjük a réteslapot. Az egyiket vékonyan átkenjük egy kevés étolajjal, majd ráteszünk egy másik lapot. Az így kapott tésztát kettévágjuk. A tésztacsíkok tetejét megkenjük olajjal, majd mindkettőt hosszában félbe hajtjuk. Végül mindkét tésztacsíkot 4-4 négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzetre 1-1 púpozott tk céklás tölteléket teszünk, a széleiket megkenjük felvert tojással, és háromszögbe hajtjuk őket. Hasonlóan készítjük el a többi háromszöget is. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket is átkenjük tojással.

4. Aranyszínűre sütjük a rétes háromszögeket 180 fokos sütőben 15-18 perc alatt, majd egy kevés sóval ízesített tejföllel tálaljuk.

Forrás: Mindmegette