Barnasörös marharagu
2020-10-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

HOZZÁVALÓK:

3 ek. olívaolaj              

1 fej vöröshagyma   

3 gerezd fokhagyma        

2 ág  szárzeller            

2 db  közepes sárgarépa         

50 dkg marhalábszár    

1 ek  liszt       

440 ml barna sör            

1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv             

2 tk  barna cukor       

          

frissen őrölt bors            

3 ág kakukkfű

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A barnasörös marharagu elkészítéséhez egy öntöttvas lábasban felhevítjük az olívaolajat, és kevergetve megpirítjukk benne a meghámozott és felaprított zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, 2 cm-es kockákra vágott húst, megszórjuk a liszttel, és elkeverjük.

2. Hozzáöntjük a barna sör felét, a konzerv paradicsomot a levével együtt, megszórjuk a barna cukorral, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet.

3. Felforraljuk a ragut, majd kis lángon, lefedve legalább 2 órán át főzzük, amíg a hús omlósra puhul, és a ragu besűrűsödik. Közben néhányszor átkeverjük, és a maradék sörrel pótoljuk az elfőtt folyadékot. Tálalás előtt kivesszük belőle a babérleveleket és a kakukkfű szárakat. Bármilyen burgonyaköret jól illik a marharaguhoz.

Forrás: Mindmegette