BÁRÁNYHÚSOS CSORBA
2018-01-27  /  Szerző:   /   Rúzs HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg báránygerinc (fiatal bárány)

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db petrezselyemgyökér

  • 20 dkg zöldbab

  • 1 dl zöldborsó

  • 4 db közepes nagyságú krumpli

  • 5 dkg csigatészta

  • 2 ek tejföl

  • 1 dl 12%-os főzőtejszín

  • 1 ek rozsliszt

  • 1 ek olaj

  • 1 tk ecetes tárkony

  • 2 ek korpacibere (vagy savanyú káposzta leve vagy citromlé)

  • 2 szál szárított lestyán


  • bors

  • 1 db kis paprika

  • 1 db kisebb hagyma

  • friss tárkony ízlés szerint

  • friss petrezselyem ízlés szerint

  • 2 db vargányagomba

  • 5-6 szelet szárított vagy mirelit vargánya



 
ELKÉSZÍTÉS



  1. A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd megsózzuk, és ha felforr, a habját leszedjük.

  2. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zöldbabot és az egész hagymát. Beletesszük a fűszereket: a tárkonyt (az ecetes a végére marad), lestyánt, a petrezselyemzöldet, az őrölt fekete borsot, valamint a paprikát, paradicsomot és a vargányaszeleteket.

  3. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, valamint a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit, majd a csigatésztát és a zöldborsót. Egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt is adunk hozzá. Beleteszünk 2-3 evőkanál korpaciberét, erjesztett savanyú káposztalevet vagy citromlét.

  4. Behabarjuk a levest: egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk a tejföllel, majd hozzáadjuk a tejszínt, kimerünk egy evőkanál forró levest, elkeverjük benne, és folytonos keverés mellett a leveshez ötnjük. Kiforraljuk, és forrón tálaljuk.



 
Forrás: Mindmegette