A legfinomabb levendulaszörp
2022-06-30  /  Szerző:   /   Rúzs

HOZZÁVALÓK:

1 kg cukor   

1 l víz         

3 bögrelevendula virág

5 db citrom

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Miután eltávolítottuk a levendula szárát, öblítsük le a virágját. Ezután rakjuk egy lábasba a citrom jól megmosott héját és levét, a cukrot, majd öntsük fel a vízzel. Gázon forraljuk addig, amíg szirupos nem lesz.

2. Amikor a cukor teljesen felolvadt és szirupos lett a főzetünk állaga, elzárjuk alatta a gázt, majd hozzáadjuk a levendulát is. Ezután letakarva minimum egy éjszakát, de akár egy napot is pihenni hagyjuk.

3. Az alaposan elmosott üvegeket, amibe majd a levendulaszörpöt töltjük, nem árt még a biztonság kedvéért mikróban, vagy mosogatógépben is sterilizálnunk. Ha ezzel megvagyunk, a legalább egy éjszakát pihentetett szirupunkat átszűrjük egy gézlapon, vagy egy apró lyukú szűrőn. Ezután felforraljuk, majd a sterilizált, felforrósított üvegekbe töltjük.

4. Palackozás után azonnal száraz dunsztba tesszük, míg néhány nap elteltével teljesen kihűl a párnák és plédek között.

Forrás: Mindmegette