9 zseniális fagyasztós trükk, amit imádni fogsz!
2021-09-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A Mindmegette olyan konyhai praktikákból szemezgetett, amelyeket az olvasóik küldtek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy már kipróbált, jól bevált trükknek. Most a fagyasztás-témakörében született tippekből szedtek össze egy csokorravalót!1. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.

2. Nem fog könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.

3. A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.

4. A margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.

5. Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.

6. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!

7. A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.

8. A megmaradt tojásfehérjét érdemes lefagyasztani úgy, hogy a doboz tetejére ráírjuk, hány fehérje van benne. Így később felhasználható pl. néger kockához, fehér püspök-kenyérhez.

9. A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva, bevizezett jégkockatartóba teszem, így fagyasztom le. Egy kocka elég egy levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos.

Forrás: Mindmegette