9 spórolós tipp, ami jól jön majd süteménysütéskor
Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, a Mindmegette olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hozott, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!
1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.
2. Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.
3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsd meg, majd a sárga részt szárítsd meg, apró darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények készítésénél használható tetszés szerint.
4. Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
6. Amikor olcsóbb citromhoz jutunk, vásároljunk be belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját reszeljük le és cukorral összekeverve tegyük egy műanyag, zárható tetejű edénybe és fagyasszuk le. Süteményekhez kiváló. A levét facsarjuk ki és jégkockakészítőbe téve fagyasszuk le. Bármikor elővehetjük tea, limonádé ízesétéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
7. Maradék cukros darált diót vagy mákot ne dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
8. A madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!
9. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.
Forrás: Mindmegette