6 szobanövény, amitől jobban alszol
2021-01-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha a hálószobánkba növényeket teszünk, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy fárasztó nap után testileg és lelkileg is kipihenjük magunkat. A növények ugyanis amellett, hogy nyugodt, oázisszerű atmoszférát teremtenek, megtisztítják a levegőt és oxigént termelnek, ezek pedig elősegítik a nyugodt alvást és oldják a stresszt.

ALOE VERA

Az aloe verát gyógyító ereje miatt az egyiptomiak a halhatatlanság növényének is nevezték, hiszen megnyugtatja az égéséi sérüléseket, elősegítheti az emésztést és erősítheti az immunrendszert. Emellett éjszakánként rengeteg oxigént termel, ami alaposan megtisztítja a levegőt, ez pedig elősegíti a pihentető alvást.

 

SZOBAI SZANSZEVIÉRIA

Az anyósnyelv vagy szobai tigrislevél néven is ismert növény szintén oxigént bocsát ki éjjel, és a NASA szerint a top 10 légtisztító növény közé tartozik, így sokat segít abban, hogy könnyebben lélegezzünk, miközben alszunk.

 

KÖZÖNSÉGES BOROSTYÁN

A NASA szerint szintén kitűnő légtisztító növény, megkönnyítheti a légzést azok számára, akik allergiával vagy asztmával küzdenek. Sőt, még a levegőben lévő penészt is képes csökkenteni!

 

VITORLAVIRÁG

Segítenek lebontani bizonyos szennyező anyagokat, például a formaldehidet és a benzolt, amik a vegyi tisztítószerekben is megtalálhatóak, így gondoskodik a nyugodtabb alvásról.

 

ZÖLDIKE

A zöldike szintén eltávolítja a méreganyagokat és megtisztítja a levegőt - derül ki a Plant Physiology kutatásából. Segít megszabadulni a nem kívánt szagoktól és fenntartani a levegő megfelelő oxigénszintjét.

 

LEVENDULA

Nem véletlen, hogy a levendula a nyugtató krémek és habfürdők gyakori összetevője, hiszen csökkentik a szorongást és a stresszt. Így, ha a hálószobánkba tesszük ezt a növényt, garantált a nyugodt alvás!

Forrás: Mindmegette