5 fontos szabály az online társkereséshez
2018-01-29  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Régóta vagy egyedül? Mindent kipróbáltál már, de mégsem találtad meg a társad? Azon gondolkodsz, hogy egy utolsó megoldásként mégis megpróbálnád az online társkeresést? Nagyon jól teszed, ha az online világban is megpróbálsz ismerkedni, azonban még mielőtt nagyon intenzíven belevetnéd magad a netes társkeresésbe, nem árt, ha megismersz pár szabályt, melyet a netes társkeresés során jobb, ha betartasz.
Íme 5 szabály, melyekre mindenképp figyelned kell az online párkeresés során:

1. Ne használd a valós neved!

Manapság nagyon sok online társkereső oldal és mobil alkalmazás létezik. Némelyiknél nehéz titokban tartanod a személyazonosságodat, azonban vannak olyanok is, ahol név nélküli profilt is létrehozhatsz, vagy legalábbis nem köteleznek arra, hogy valós nevet adj meg a regisztrációkor. Sokkal biztonságosabb az, ha az online társkeresőkön nem adod meg a valós neved, vagy ha mégis ragaszkodsz ahhoz, hogy a saját nevedet használd, akkor csak a keresztneved add meg, hiszen soha nem tudhatod, hogy milyen emberekkel találkozhatsz az online világban.

2. Határozd meg az online kommunikáció határait!

Ha az online társkeresőn megismerkedsz egy férfivel, és úgy érzed, még jobban szeretnéd őt megismerni, akkor próbálj meg minél előbb személyesen is találkozni vele. Ha megismerkedsz egy férfivel, mindenképp pár héten belül ejtsétek meg az első randit, ha ugyanazon a településen laktok. Miért van erre szükség? Azért, mert egészen más az, amikor szemtől szembe találkozok, amikor egy hús-vér ember áll előttetek, mert csak ekkor dönthetitek el igazán, hogy szeretnétek-e tovább folytatni a kapcsolatot vagy sem. Ha messze laktok egymástól, esetleg különböző országokban, akkor se halasszátok túl sokáig az első randit, pár hónap után mindenképp ejtsétek meg az első találkozót.

3. Ne ossz meg túl korán túl sok információt magadról!

Az online társkeresésben létezik egy szent szabály: senkinek se mondd el rögtön, hogy hol laksz, hol dolgozol, milyen autód van, vagy mennyit keresel. Bármilyen helyesnek, rendesnek tűnik is az illető, ne mondj el neki semmilyen bizalmas információt mindaddig, míg meg nem ismered a szándékait. Az online társkeresőkön a sok helyes férfi mellett sajnos nagyon sok szélhámos emberrel is lehet találkozni.

4. Csak akkor add meg a telefonszámod, amikor készen állsz rá!

Sok olyan online társkereső oldal létezik, ahol egy chat ablakon keresztül tudsz beszélgetni a társkeresőkkel, anélkül, hogy valakinek megadnád a telefonszámod. Használd ki ezt a lehetőséget ahelyett, hogy megadd a telefonszámod egy ismeretlennek. Mindaddig ne add ki senkinek a telefonszámod, míg meg nem bizonyosodsz arról, hogy az illető személy megbízható, és nem fog visszaélni a bizalmaddal.

5. Egy személy mindaddig nem valós, míg meg nem ismered őt személyesen is!

Mindegy milyen jól néz ki a profilképén, és mindegy milyen érdekes a vele folytatott beszélgetés, mindaddig nem szabad elhinni, hogy az illető egy valós személy, míg meg nem ismered őt személyesen is. Ezt akkor se feledd, amikor kezdenek eluralkodni feletted az érzelmek, és már azon gondolkodsz, hogy vajon ő lesz-e az igazi.  Légy eredeti, nyitott és hiteles, azonban parancsolj az érzelmeidnek mindaddig, míg meg nem ismered a férfit személyesen is.

A fentebb felsorolt szabályokon kívül nagyon fontos még az is, hogy mielőtt elmennél valakivel először randizni, mindig mondd el egy közeli ismerősödnek vagy családtagodnak, hogy hova mész (hogy biztonságban légy), hogy intézd mindig úgy, hogy az első randik rövidek legyenek (ezáltal, ha nem tetszik a randi partner, akkor könnyebben meg tudsz tőle szabadulni, ha pedig működik a kémia, akkor egy újabb randit is megbeszélhettek). Ne hagyd figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket sem (hogy érzed magad a jelenlétében, mit mondd neked, hogyan viselkedik a pincérekkel), fektess le bizonyos szabályokat még mielőtt még találkoznál vele, és tartsd magad ezekhez.  Ugyanakkor törekedj az őszinteségre is, például ne mondd a férfinek, hogy szeretsz túrázni, ha igazából soha életedben nem túráztál még. Ha egy őszinte férfit keresel, légy te is őszinte!