Orbán Viktor lánya a legjobb parti

2010. 07. 18. 08:30
printsend

Küldés ismerõsnek
Captcha

A 33 legjobb parti címmel a Haszon Magazinban megjelent összeállítás listavezetője a miniszterelnök 21 éves lánya, Ráhel

Az egyik milliárdos csemete drogokba, esetleg öngyilkosságba hajtja magát, a másik beáll a sorba és szülei vállalkozásait viszi tovább, megint mások szellemi és lelki épülésükre használják az ölükbe hullt milliárdokat.

Melyikünk ne álmodozott volna arról, hogy egy átlagos napon a postás levelet hoz, amely egyfelől nem ismert amerikai nagybácsink haláláról tudósít, másfelől pedig arról a csekélyke tízmillió dollárról, amit titkos jótevőnk ránk hagyott. Egyesek szerint az örökség elkényelmesít, mások szerint egyszerre lehet áldás és átok.

"Az első időkben óriási megkönnyebbülés tekintélyes vagyont örökölni, az embert hatalmába keríti annak a mámora, hogy most már soha az életben semmire sem lesz gondja. Aztán gyakran egy-két év elteltével az illető céltalannak, kiüresedettnek érzi az életét, és ráadásul a bankszámláját is" - mondta a Borsnak dr. Kalmár Péter ügyvéd, aki számos örökösödési ügyben vállalt el jogi képviseletet.

 

 

Casey JohnsonSzó mi szó, a pénz önmagában valóban nem boldogít, és mindezt jól bizonyítja az idén januárban elhunyt Casey Johnson esete. A Johnson&Johnson kozmetikumgyártó óriáscég örökösnője (birodalmuk értéke 26 milliárd forint) évek óta kicsapongó és céltalan életet élt. Alkoholizmusa, gyakori kábítószer-használata miatt, valamint a sorozatos plasztikai műtétek következtében Casey arca deformálódott, és harmincéves koránál legalább egy évtizeddel idősebbnek látszott - sminkben. Nemrégiben azzal került a bulvárlapok címoldalára, hogy leszbikus viszonyt kezdett Tila Tequilával, ám barátaik szerint ez a kapcsolat csupán reklámfogás volt. Ez év januárjában holtan találták lakásában, miután már napok óta nem kommunikált senkivel.

 

 

quelle

Madeleine SchickedanzEgészen más történet Madeleine Schickedanz esete. Az európai multinacionális céggé vált Quelle birodalom ugyanis nem élte túl a gazdasági válságot. A Fürthben székelő csomagküldő szolgálat több ezer embernek adott munkát kontinensszerte, és hanyatlása az internetes konkurensek megjelenése után, az 1990-es évek végén kezdődött. Az újfajta kihívásokkal a német precizitás ellenére sem tudott megbirkózni a Quelle, olykor csak többhetes csúszással érkeztek meg a csomagok, mígnem 82 év(!) után 2009 nyarán csődvédelmet kért. A 66 éves örökös, Madeleine részvényei egykor akár ötmilliárd dollárt is értek, ám az eljárás végeztével annak is örülnie kell majd, ha súlyos eladósodás nélkül megússza. Bár még van mit a tejbe aprítania, immár diszkontáruházakban vásárol, és alaposan beosztja a kosztpénzt is.

 

 

Warren BuffettA világ leggazdagabb emberei között nem kevesen vannak olyanok, akik meg szeretnék óvni gyermekeiket az ölükbe pottyant milliárdok átkos, ellustító, esetleg végzetes semmittevésbe torkolló hatásaitól. "Annyit hagyok rájuk, hogy ne kelljen nélkülözniük" - nyilatkozta Warren Buffett ez év elején, amikor bejelentette, hogy jó barátjához, Bill Gateshez hasonlóan vagyonának 90%-át jótékony célra fordítja. Gyermekeiknek be kell érniük néhány milliárdocskával.

Egészen másként gondolkodik minderről az indiai Abramovicsnak nevezett Lakshmi Mittal (a világ 5. leggazdagabb embere), aki leánygyermekét a legnevesebb iskolákba járatta, bevezette az üzleti életbe, majd a világ legdrágább esküvőjét rendezte számára. Vanisha esküvői számlájának végösszege 60 millió dollárra (13 milliárd forint) rúgott. A Forbes magazinnak a világ legbefolyásosabb hölgyeiről összeállított listáját egyébként 2007-ben Vanisha vezette.

 

 

Marina BerlusconiNem jár rosszul Silvio Berlusconi lánya sem, akinek a gazdagsághoz nem kell megvárnia édesapja halálát. A 42 éves Marina nem ül a babérjain: számos cég vezetőjeként gyarapítja a család 10 milliárd dollárosra becsült összvagyonát.

A Finansz című orosz lap összeállítása szerint Oroszországban több mint száz családban számíthatnak az örökösök legalább egymilliárd dollárra. Közülük is Pjotr és Marija Gyeripaszka, a Basic Element Holding tulajdonosának gyermekeit várja a legnagyobb, mintegy 20 milliárd dolláros vagyon. Abramovics gyermekeinek elvileg több juthatna, ám ötüknek kell majd osztozniuk a papa töméntelen pénzén. Így aztán az Abramovics csemeték az orosz örökösödési listán csupán a 15. helyen állnak.

 

 

Liliane BettencourtSzámos híres családban az anyuka révén örökölhetnek, örökölhettek hatalmas vagyonokat a leszármazottak. Ilyen például Liliane Bettencourt, a L’Oréal kozmetikai óriás alapítójának 87 éves lánya. Az ő egyetlen lánya, Francoise Meyers - aki maga is gazdag és a L’Oréal igazgatótanácsának tagja - már édesanyja életében hadjáratot indított a több százmillió eurós vagyonért, mégpedig a matróna mama 63 éves barátjával szemben, aki a vád szerint csalárd eszközökkel hatalmas értékű festményeket, értékpapírokat, valamint készpénzt is kapott a L’Oréal birodalom fejedelemasszonyától.

Az ügynek egyébként politikai vonzatai is vannak, az idős hölgy komornyikja ugyanis magnófelvételt készített "gazdasszonya" beszélgetéseiről, amelyekből az derült ki, hogy a családnak hatalmas, az adóhivatal elől gondosan eltitkolt befektetései, ingatlanai vannak. Kiderült továbbá, hogy Eric Woerth volt költségvetési miniszter felesége most a Bettencourt asszony vagyonát kezelő irodának az alkalmazottja. A L’Oréal adócsalási ügyében hetek óta címlapon szereplő kulcsminisztert, egyben a kormánypárt pénztárnokát a héten az a vád érte, hogy Nicolas Sarkozy 2007-es elnökválasztási kampányához illegális módon vett át 150 ezer eurót készpénzben a L’Oréal kozmetikai birodalom örökösétől, Liliane Bettencourt-tól. A botrány dagad, s ha az adócsalás vádja beigazolódik, akkor Francoise Meyers öröksége akár a harmadával is megcsappanhat.

 

 

Susanne Hanna Ursula KlattenSusanne Hanna Ursula Klatten nem világhíresség, ám igazán mesébe illő történet, ahogyan férjet szerzett magának. A nyolcmilliárdos vagyont örökölt, ma 48 éves hölgy annak idején, amikor szíve szerelemre lobbant, későbbi férjének álnéven mutatkozott be, gondosan elhallgatva vagyoni helyzetét. Csupán akkor fedte fel, hogy ő valójában a gyógyszeripari konszernóriást igazgató Herbert Quandt lánya, amikor megbizonyosodott a férfi őszinte szerelméről. Képzelhetjük Jan Klatter boldogságát: nemcsak igaz szerelmet, hű feleséget, de hatalmas vagyont is nyert. Mintha csak királyfi volna, aki megcsókolta a szerencsehozó békalányt.

 

 

Paris HiltonA bulvárlapok címlapjának örökös szereplője a botrányhős Paris Hilton, aki testvérével, Nickivel csupán a Hilton névért heti egymillió dollárt tehet zsebre, helyesebb azonban, ha úgy fogalmazunk: ennyit szórhat el gondolkodás nélkül. Igaz, a Hilton család hatalmas, és Parisék is négyen vannak testvérek.

Különös örökösödési sztoriba csöppent bele a spanyol királyi család, amelynek tagjaira egy Juan Ignacio Balada Llabres névre hallgató honfitársuk csaknem hárommilliárd forintnyi örökséget hagyott, azzal a feltétellel, hogy legalább a felét jótékony célra kell fordítani. Az uralkodói família hosszas tanakodás után elfogadta az adományt, amelyből végül tíz királyi családtag részesül, a jótékonysági összegek, valamint az adók levonása után fejenként 70 ezer dollárral.

Magyarország irigyelt örökösei

A 33 legjobb parti címmel jelentetett meg érdekes összeállítást legutóbbi számában a Haszon Magazin. A gazdasági havilap szerkesztői szerint bár vagyonát tekintve nem tartozik a top 100-ba, ma Magyarország egyik legjobb partija Orbán Ráhel, a miniszterelnök igen csinos 21 éves lánya. Azt, hogy a 27 éves Csányi Péter (az OTP-vezér fia), valamint az elveszett számítógépes tartalmak megmentésével nagy gazdagságra szert tett Kürti Sándor 34 éves, Tamás nevű fia miért került fel a listára, már nem kell különösképpen megmagyarázni.

 

 

rahel

Orbán Viktor és RáhelA magyar milliárdosok csemetéi között találjuk az Alexandra könyves hálózat "névadóját", a 19 éves Matyi Alexandrát, és a legifjabb Zwack gyermeket, Izabellát. A Magyar Villamos Művek vezérigazgatója, Mártha Imre szintén egy örökségnek köszönhetően lett jó parti: szülei egy örökölt föld árából küldték Angliába tanulni. Ma havi többmilliós fizetése, illetve kapcsolatai teszik vonzó partivá.

 

(Forrás: Bors)

Az oldal megtekintéséhez 9-es Flash Player szükséges
Magányos vagy? Ismerkednél? Társat keresel?
Próbáld ki Magyarország legnagyobb társkereső oldalát a Randivonal.hu-t, ahol biztosan te is megtalálod a párodat! Több mint 1.5 millió társkereső keresi párját nálunk! Randivonal, az igényes társkereső!